Šiuolaikinis kalnų atsitraukimas įsilieja į Tetono kalnų grandinę

Modern Mountain Retreat Melds Into Teton Mountain Range

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-01-1-kindesign



„Abramson Teiger“ architektai suprojektavo šį įspūdingą šiuolaikinį kalnų atsitraukimą, įsiliejantį į Tetono kalnų grandinę Vajominge. Šio namo klientai pageidavo, kad dizainas būtų mažai prižiūrimas, išsidėstęs per vieną lygį, kuris maksimaliai padidintų kalnų vaizdus. Jie taip pat norėjo, kad namai sklandžiai įsilietų į jo aplinką, skleisdami atsitiktinę, tačiau įmantrią estetiką. Konstrukcija buvo pakelta ant betoninės plokštės, paremtos kolonomis, kuri, atrodo, sklando virš jos nuožulnios vietos. Šis sumanus dizainas padėjo sumažinti poveikį aikštelei, kur vienintelė dalis, integruota į natūraliai nuožulnią vietą, yra garažas. Garažas yra su žaliu stogu, kuris padeda jį užmaskuoti į jo apylinkes.

Norint patenkinti namo savininko prašymą sukurti gyvenamąjį būstą, kuriame nėra daug priežiūros, išorinis fasadas susideda iš medžiagų, kurios laikui bėgant pasirodys geriau. Tai apima „Cor-Ten“ plienines plokštes, uždengtas lietaus ekrano sienele, ir cinko stogą. Nuo važiuojamosios dalies priekinis fasadas pasižymi įspūdinga išvaizda, švariomis linijomis ir įspūdinga estetika. Konsolinė konstrukcija apgaubiama nuo įėjimo taško, kad atsiskleistų kuklesnė pusė, kuri, atrodo, įsilieja į jos tvirtą aplinką.

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-02-1-kindesign



Interjerui būdingi aptakių medžiagų elementai - išpiltos betoninės sienos ir poliruotos betoninės grindys su spinduliuojančia šiluma. Norėdami įnešti švelnumo į šią kietą, pramoninę estetiką, architektai integravo liežuvio ir griovelio Douglaso eglę prie lubų akcentų sienų buvo nuplauti ir dažyti šiltu pilku atspalviu.

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-03-1-kindesign

Ką mes mėgstame: Šis kalnų atsitraukimas atspindi harmoningą funkcijų ir dizaino susiliejimą. Mums patinka namo ryšys su kraštovaizdžiu ir neįtikėtini Tetono kalnyno vaizdai pro didžiulius langus. Aptakios betoninės grindys ir sienos sumaišytos su šiluma iš tekstūrinių baldų ir medinių lubų. Konservatyvi dizaino estetika iš tikrųjų padeda nesumažinti to, kas šiame namuose užima svarbiausią vietą, kvapą gniaužiančių kalnų vaizdų.



Skaitytojai, ką galvojate apie šį kalnų būstą, ar galėtumėte gyventi čia?

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-04-1-kindesign

Aukščiau: Stumdomos stiklinės durys atsiveria į erdvų denį ir padeda sujungti ribas tarp vidaus ir lauko.

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-05-1-kindesign

Aukščiau: Minimaliai suprojektuotoje virtuvėje yra nestandartinio dizaino obuolių spintelės ir dirbtinis kvarco plokščių stalviršis.

Halloween idėjos namams

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-07-1-kindesign

SUSIJEDS: Nuostabi šiuolaikinė Manheteno paplūdimio namo transformacija

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-06-1-kindesign

Aukščiau: Interjerą užlieja natūrali šviesa pro langus nuo grindų iki lubų, iš kurių atsiveria nuostabūs aplinkinių peizažų vaizdai. Pagrindinis gyvenamasis plotas yra erdvus, tačiau vis tiek išlieka jaukus dėl jaukių baldų išdėstymo. Įmontuotas sėdimųjų vietų kampelis puikiai įrodo vaizdus į tvirtą kraštovaizdį, kuris lieka netrukdomas žemo profilio, juodinto plieno židinio dėka.

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-08-1-kindesign

SUSIJ :S: Limos rezidencija su nuostabiais kalnų vaizdais

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-10-1-kindesign

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-11-1-kindesign

Aukščiau: Kadangi namų savininkai mėgsta slidinėti, šis praktiškas purvo kambarys buvo suprojektuotas su funkcinėmis detalėmis, tokiomis kaip įmontuotas slidžių batų šildytuvas ir daugybė įmontuotų daiktų.

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-09-1-kindesign

Aukščiau: Namų savininkų meno kolekcija buvo kruopščiai apgalvota, kai architektai planavo šio namo dizainą. Gipso kartono plokštės buvo naudojamos išskirtinai kaip meno kūrinių pakabinimo fonas. Meno galerija buvo suprojektuota su žemai pakabinamais langais, kad šviesa galėtų filtruotis, tuo pačiu apsaugant meną nuo tiesioginės šviesos.

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-12-1-kindesign

SUSIJEDS: Šiuolaikinis būstas ant blefo su vaizdu į Traviso ežerą

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-13-1-kindesign

Aukščiau: Švelniai nuožulnią vietą sudaro 12 ha, iš kurios atsiveria vaizdingi Tetono kalnų grandinės vaizdai.

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-14-1-kindesign

SUSIJEDS: Šviesos pilna Toronto rezidencija, kurią atliko Abramsonas Teigeris

Nuotraukos: Courtesy of Abramson Teiger Architects

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-15-1-kindesign

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-16-1-kindesign

Vajomingas-rezidencija-abramsonas-teigeris-architektai-17-1-kindesign